MAKOSZ Sajto További konkrétumokra van szükség az online oktatás kapcsán

További konkrétumokra van szükség az online oktatás kapcsánVégleges döntés született a tanév folytatásáról az online körülmények ellenére, ez azonban a MAKOSZ álláspontja szerint rendkívül időszerű volt.

A teljes iskolai közösség, főként a diákok várták a hivatalos konkrétumokat a tanév folytatása kapcsán. Kifejezetten fontos volt tisztázni végre a vizsgák időpontját, aminek kapcsán rengeteg nem hivatalos hireszteés is terjedt, köztük a vizsgák halasztása is, így az idén vizsgázó diákok részben jogosan érezhetik úgy, hogy megtévesztették őket.

„A világ országai közül egyikben sem várható el 100%-ban, hogy az online oktatáshoz szükséges feltételek (mint az áram, a megfelelő technológiai eszköz és internetkapcsolat) „tökéletesen” biztosítva legyen a diákok számára, viszont Romániában ez a helyzet kivételesen és kifejezetten súlyos, mert a lakosság egy jelentős része, nagy többsége rurális környezetben lakik, és nagyon sok olyan településről, családról, háztartásról tudunk, akik nem rendelkeznek a szükséges feltételekkel” – mondta Domokos Ferenc, a MAKOSZ elnöke.

Köszönjük a Transindexnek!

A teljes cikk itt érhető el.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük