MAKOSZ Sajto Diákszempont a járvány alatti iskolakezdésről

Diákszempont a járvány alatti iskolakezdésrőlA MAKOSZ álláspontja, hogy településenként, valamint iskolánként külön kezeljék az oktatást a járványhelyzet helyi szintjének függvényében. Mindez azért is fontos, mivel a digitális oktatás számos hiányosságával együtt, egy félreértelmezett, hibridnek nevezett oktatás formájában az oktatás az eddigi, egyébként se rózsás szintje csak tovább romlott.

Mire számít a diákság, ősztől hogyan fog újraindulni az oktatás? A diákok szempontjából mi lenne a legjobb? 

Az iskolakezdést illetően három forgatókönyv közül fognak választani: a teljes mértékben online, az intézményes és a “hibrid”, azaz online és intézményes oktatás merült fel lehetséges megoldásként. Több tanulmány is elkészült ennek kapcsán, többek között az Európai Bizottság is kidolgozott egy olyan 50 tényezőt előtérbe vonultató dokumentumot, amely a hibrid oktatásra vonatkozik.

A MAKOSZ-nak is voltak nagyobb eseményei, ahogyan ezt a közösségi médiában láthattuk. Mi történt a járványhelyzet alatt? Sikerült minden óvintézkedést betartva találkoznotok? Vannak nagyobb célkitűzések, tervek a jövőre nézve?

A világjárvány kirobbanása után csupán online eseményeket tartottunk, és szűk körű találkozót a szövetség vezetőinek. Online tanévzáró fórumunkon a diákok számolhattak be arról, hogy miként élték meg a digitális oktatást, milyen tapasztalatokat gyűjtöttek és milyen következtetéseket vontak le az elmúlt fél évből. A vidéki diákok itt is nyilatkoztak arról, hogy hazatérésük után az otthoni munkák miatt a tanulmányaik nehézségbe ütköztek és gyakran minőségileg is romlottak.

Köszönjük a Maszolnak!

A teljes interjú itt érhető el.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük