MAKOSZ Esemenyek Elstartolt a MAKOSZ Karaván!

Elstartolt a MAKOSZ Karaván!A Karaván nevet viselő eseménysorozat azzal a céllal lett létrehozva, hogy ezen nehéz időkben is tudjon a Szövetség egy közvetlen viszonyt kialakítani a tagszervezetekkel, bemutatni nekik mit jelent a MAKOSZ, megismerkedni a jelenlegi aktív diáktanácsosokkal.

Október 10-én került sor az első megállóra, melynek Beszterce szolgált helyszínül. A helyszíni szervezést a Besztercei Magyar Diáktanács bonyolította le, a helyi Magyar Házban fogadták az érdeklődők a MAKOSZ képviselőit.

Az országos szervezet részéről Domokos Ferenc elnök és Müller Ágnes belügyi referens voltak jelen.  A program egy rövid bevezetővel és játékkal kezdődött az udvaron. Ezt követően a belügyi referens egy bemutatót tartott a résztvevőknek, melyben elmagyarázta a szervezet működését, és ismertette a rendezvényeket és a munkacsoportokat, a végén pedig egy kvíz keretén belül a legügyesebbek jutalmat is kaptak. Az esemény egy interaktív beszélgetéssel zárult, amely során a diákok elbeszélgethettek Antal Attilával, az Andrei Mureșanu Főgimnázium igazgatóhelyettesével, valamint Cozan-Zoltán Jenyfer-Cristával, a BMDT újonnan megválasztott elnökével, a diáktanács történelméről, a román szervezetekkel való együttműködésről, valamint a közeljövőben megszervezhető rendezvényekről.

A rendezvény a járványügyi szabályokat betartva valósult meg. Köszönjük a Besztercei MADISZ-nak a támogatást!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük