MAKOSZ Sajto Szakértők döntsenek a tesztelésekről

Szakértők döntsenek a tesztelésekrőlA román Országos Diáktanács kérte, hogy kezeljék prioritásként a diákok tesztelését, mivel ez csökkentené a bezárandó iskolák számát.

A MAKOSZ álláspontja, hogy a tesztelések sorrendjéről virológusok, szakértők döntsenek – nem tartjuk magunk felhatalmazottnak arra, hogy ennek kapcsán követelőzzünk. „A Tanulók Országos Tanácsával együttműködünk és próbáljuk egymást támogatni, viszont ebben az ügyben nem kerestek meg minket, ezért nem is volt egyeztetés közöttünk erről, tőlük függetlenül alakítottuk ki álláspontunkat e tekintetben. Ezzel nem azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy nem szükséges a diákokat tesztelni, de nem tudjuk kijelenteni, hogy a mi hatáskörünk lenne eldönteni, hogy kit kellene hamarabb letesztelni” – mutatott rá Domokos Ferenc.

A jelenleg működő, három forgatókönyvre épülő rendszer célja kifejezetten az, hogy elkerülje az iskolai tömeges fertőzéseket.

A MAKOSZ elnöke elmondta, hogy a tanügyminisztérium egy fontos feladata lenne a vizsgatételek olyan módú kidolgozása, amely figyelembe venné az online oktatást és a diákok nehezített tanulási lehetőségeit.

Köszönjük a Transindexnek!

A teljes cikk itt érhető el.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük