Cím

Csíkszereda, Eroilor utca, 7. szám, Románia

E-mail

office@makosz.ro

Kapcsolat

+40 741 186 130

  • Rendezvényeink

Közéleti Diák- és Ifjúsági Akadémia

A Közéleti Diák- és Ifjúsági Akadémia egy öt hétvégén keresztül tartó képzéssorozat, mely minden hétvégén más témakörben, más előadóval és más helyszínen kerül megrendezésre. A KÖDAK résztvevői közül kerülnek ki a MAKOSZ azon aktív, tenni akaró középiskolásai, akik jövendőbeli diáktanács-vezetőkké, vagy akár MAKOSZ elnökségi tagokká válnak. Akkor jelentkezhetsz a KÖDAK-ra, ha 10-es, 11-es vagy 13 osztályos szakiskolák esetében 12-es vagy. Az 5 hétvége szeptember vége és november vége közötti időszakban kerül megrendezésre kéthetente. 

Diákönkormányzati Szabadegyetem

A Diákönkormányzati Szabadegyetem a MAKOSZ legnagyobb rendezvénye. Az egyhetes táborban több mint 100 diák vesz részt, különböző szerepkörökben. A 80 résztvevő fejlődését 20 csoportvezető segíti, képzések, csapatmunkák és kreatív programok adják át a diáktanácsozáshoz szükséges alaptudást. A szervezők, médiások és az elnökség teremti meg a tábor gördülékeny, minőségi és hangulatos mivoltát. A DÖKSZAB az a rendezvény ahol a szervezeten belüli generációk megismerik egymást és egy közösségben dolgoznak a diákságért.

Országos Képzéhétvége

Az Országos Képzéshétvége kétszer kerül megszervezésre évente, diákjogokat, -képviseletet, kommunikációt és rendezvényszervezést célozva meg fő témaként. A 80 fős rendezvényen a résztvevők olyan középiskolás diákok akik az ország különböző részeiről érkeznek, széles körben történik az ismerkedés.
A program péntek estétől vasárnap reggelig tart, ez idő alatt a diákoknak lehetőségük nyílik vitázni, képzéseken részt venni, workshopon bemutatni a tanultakat, hozzáértő zsűri előtt.

Médiatalálkozó

A Médiatalálkozó, a MAKOSZ azon rendezvénye, mely legfőbbképpen az iskolaújságoknál és iskolarádióknál foglalatoskodó diákokat célozza meg. A rendezvény lényege, nem más, mint a résztvevők képzése médiás területeken (újságírás, rádiózás, weboldal kezelés stb.)  A rendezvény során párhuzamosan folynak különböző területeken a képzések (arculattervezés, TV/rádió, újságírás, műsorszerkesztés, webdesing, stb.), majd ezt követően a résztvevők workshopon mélyítik el a megszerzett elméleti tudást.

Kongresszus

A szervezet fő döntéshozó fórumán minden évben sor kerül a tagszervezetek éves beszámolóira, a belső működési szabályzat módosítására, az Elnökség tevékenységi beszámolóinak elfogadására illetve ha fennáll az eset a lemondóbeszédekre és az ezt követő tisztújításra.
Az esemény keretein belül a delegáltak mellett más középiskolások is részt vehetnek, mint megfigyelők. Ennek köszönhetően nem csak a megyei szervezetek vezetői, a megye által delegált emberek nyerhetnek betekintést a Szövetség belső működésébe, hanem minden diáktanácsozás után érdeklődő középiskolás.

Megyei Konzultatív Tanácsgyűlés

Az MKT a MAKOSZ egyeztető fóruma, amely a kongresszusi döntés alapján kétszer ülésezik, amelyen megvitatásra és megszavazásra kerülnek az országos álláspontok, projektek, problémák.
A gyűlésen minden megyéből 3 delegált vehet részt, a megyei szervezetek delegálással nevezik meg a képviselőket.
Az egyeztető fórumok fő feladatai az éves programterv kidolgozása és elfogadása, illetve a stratégiázás. 

TopBack to Top